Hogyan válassz babaváró ajándékot, ha nem tudod a baba nemét?

Ha egy kedves ismerősöd, barátod vagy rokonod babát vár, biztosan szeretnéd meglepni valami szép és hasznos ajándékkal. De mi a helyzet, ha nem tudod a baba nemét? Hogyan válassz olyan babaváró ajándékot, ami mindkét nemnek megfelel? Ne aggódj, van néhány ötletünk, amivel garantáltan nem lőhetsz mellé!

Miért fontos a baba nemének ismerete az ajándékválasztásnál?

A baba nemének ismerete sokat segíthet az ajándékválasztásnál, hiszen így könnyebben eldöntheted, hogy milyen színű, mintás, formájú vagy stílusú ajándékot vegyél. Például, ha tudod, hogy kislány lesz, akkor választhatsz rózsaszín, lila, piros vagy más lányos színű ruhákat, játékokat, dekorációkat. Ha tudod, hogy kisfiú lesz, akkor választhatsz kék, zöld, sárga vagy más fiús színű dolgokat.

A baba nemének ismerete azonban nem csak az esztétikai szempontokat befolyásolja, hanem a praktikusakat is. Például, ha tudod, hogy kislány lesz, akkor választhatsz olyan ajándékokat, mint pl. hajpánt, szoknya, stb. Ha tudod, hogy kisfiú lesz, akkor választhatsz olyan ajándékokat, mint pl. autók, labdák, stb.

Miért nem tudják vagy nem akarják elárulni a baba nemét a szülők?

A baba nemének titokban tartása több okból is előfordulhat. Lehet, hogy a szülők maguk sem tudják még a baba nemét, mert nem akarták megnézni az ultrahangon, vagy nem volt egyértelmű a kép. Lehet, hogy a szülők tudják a baba nemét, de nem akarják elárulni, mert meglepetésnek szánják, vagy nem akarnak befolyásolni senkit az ajándékválasztásnál. Lehet, hogy a szülők nem is érdeklődnek a baba nem iránt, mert nem tartják fontosnak, vagy nem akarnak ragaszkodni a hagyományos nemi sztereotípiákhoz.

Hogyan válassz babaváró ajándékot, ha nem tudod a baba nemét?

Ha nem tudod a baba nemét, akkor a legjobb, ha olyan babaváró ajándékot választasz, ami unisex, vagyis mindkét nemnek megfelel. Ilyen ajándékok lehetnek például:

  • Semleges színű ruhák, pl. fehér, bézs, szürke, barna stb.
  • Semleges mintás ruhák, pl. csíkos, pöttyös, kockás, állatos stb.
  • Semleges formájú játékok, pl. plüssök, könyvek, építőkockák, rágókák stb.
  • Semleges stílusú dekorációk, pl. faliképek, falmatricák, ágyneműk, takarók stb.
  • Semleges funkciójú kellékek, pl. cumisüvegek, cumik, pelenkák, törlőkendők, krémek stb.

Miért válassz unisex pelenkatortát babaváró ajándéknak?

Ha nem tudod a baba nemét, akkor az egyik legjobb babaváró ajándék ötlet az unisex pelenkatorta. A pelenkatorta egy olyan ajándék, ami pelenkákból és más babás kellékekből van összerakva, úgy, hogy tortára hasonlít. A pelenkatorta nem csak nagyon hasznos, hiszen a pelenkákra és a többi holmira mindig szükség lesz, hanem nagyon kreatív és látványos is, hiszen a szülők biztosan nem számítanak rá.

Az unisex pelenkatorta előnye, hogy nem kell aggódnod a színek, minták, formák vagy stílusok miatt, hiszen bármilyen kombináció jól mutat rajta. Csak válassz olyan pelenkákat és kellékeket, amik semlegesek, vagy amiket te magad is szívesen használnál. A pelenkatorta elkészítése sem bonyolult, csak szükséged lesz egy nagy tepsire, sok pelenkára, szalagokra, ragasztóra és a díszítéshez való holmikra. A pelenkákat göngyölítsd fel, és rögzítsd őket szalaggal. A pelenkákból rakj össze egy nagy kört a tepsin, ez lesz a torta alja. Aztán rakj rá egy kisebb kört, ez lesz a torta közepe. Végül rakj rá egy még kisebb kört, ez lesz a torta teteje. A tortát díszítsd fel a babás kellékekkel, amiket ragasztóval vagy szalaggal rögzíthetsz. A torta tetejére tegyél egy nagy masnit vagy egy plüssfigurát. A pelenkatorta kész is van!