4+1 kreatív babaváró ajándék, amitől elájul a kismama

Ha egy kedves barátnőd, rokonod vagy ismerősöd babát vár, biztosan szeretnél neki valami különleges és személyes ajándékkal kedveskedni. A babaváró buli egy remek alkalom arra, hogy meglepd a leendő anyukát és a születendő babát egy olyan meglepetéssel, ami nem csak hasznos, de kreatív is. De hogyan válassz olyan ajándékot, ami nem sablonos, nem unalmas és nem is drága? Mutatunk néhány ötletet, amikkel garantáltan sikert aratsz!

1. Kézzel készített babaruhák

Ha szeretsz kötni, horgolni vagy varrni, akkor miért ne készítenél valami egyedi és aranyos babaruhát a kis jövevénynek? Egy szép sapka, egy puha kardigán, egy vidám body vagy egy kényelmes nadrág mind olyan ruhadarabok, amikre szüksége lesz a babának, és amiket te magad is elkészíthetsz. Válassz olyan színeket és mintákat, amik passzolnak a babaszobához, vagy amiket az anyuka szeret. Ha tudod a baba nemét vagy a nevét, akkor akár hímezheted is a ruhára. A kézzel készített babaruhák nem csak praktikusak, de nagyon személyesek és meghitté teszik az ajándékozást.

2. Névre szóló cumilánc

A cumilánc egy nagyon hasznos kiegészítő, ami megakadályozza, hogy a cumi leessen a földre vagy elveszítse a baba. De ha már cumiláncot választasz ajándéknak, akkor legyen az kreatív is! Készíts olyan cumiláncot, amire ráírod a baba nevét, vagy válassz olyan figurákat, amik illenek a baba személyiségéhez. Például, ha a baba egy kis hercegnő lesz, akkor válassz rózsaszín színeket és korona alakú gyöngyöket. Ha a baba egy kis kalóz lesz, akkor válassz kék színeket és kalóz zászló alakú gyöngyöket. A névre szóló cumilánc nem csak hasznos, de nagyon kreatív és egyedi is.

3. Baba mérföldkő kártyák

A baba mérföldkő kártyák egy nagyon aranyos és kreatív ajándék, ami segít megörökíteni a baba fejlődését és növekedését. A kártyákra rá van írva, hogy milyen fontos esemény történt a baba életében, például “Ma először mosolyogtam”, “Ma először fordultam meg”, “Ma először ültem fel” stb. A kártyákat a baba mellé lehet tenni, amikor fotózzák, így később visszanézve láthatják, hogy mikor és miben fejlődött a baba. A baba mérföldkő kártyák nem csak hasznosak, de nagyon kreatívak és emlékezetesek is.

4. Kézzel készített dekorációk a babaszobába

Ha szeretnél valami szépet és kreatívat adni a babaszobába, akkor adj olyan dekorációkat, amiket te magad is elkészíthetsz. Például, készíthetsz egy színes pom-pom girlandot, ami vidámságot visz a szobába. Vagy készíthetsz egy filcből kivágott állatfigurás mobilot, ami a baba ágya fölé lógva szórakoztatja a babát. Vagy készíthetsz egy kézzel festett képet, ami a baba nevét vagy egy kedves üzenetet tartalmaz. A kézzel készített dekorációk nem csak szépek, de nagyon kreatívak és egyediek is.

+1. A pelenkatorta

A pelenkatorta egy klasszikus babaváró ajándék, ami sosem megy ki a divatból. A pelenkatorta egy olyan torta, ami pelenkákból és más babás kellékekből van összerakva, például plédből, bodykból, zokniból. A pelenkatorta nem csak hasznos, de nagyon kreatív és látványos is. A pelenkatorta elkészítése nem is olyan bonyolult, mint gondolnád. Csak szükséged lesz sok pelenkára, szalagokra, ragasztóra és a díszítéshez való holmikra, némi kreativitásra és néhány szabad órára. Ha úgy érzed nincs elegendő időd, vagy kreativitásod, természetesen könnyedén beszerezheted a kész lepenkatortát az ezzel foglalkozó webshopokból is. A pelenkákat göngyölítsd fel, és rögzítsd őket szalaggal. A pelenkákból rakj össze egy nagy kört, ez lesz a torta alja. Aztán rakj rá egy kisebb kört, ez lesz a torta közepe. Végül rakj rá egy még kisebb kört, ez lesz a torta teteje. A tortát díszítsd fel a babás kellékekkel, amiket ragasztóval vagy szalaggal rögzíthetsz. A torta tetejére tegyél egy nagy masnit vagy egy plüssfigurát.