Babaváró buli ötletek

babaváró party

A babaváró buli, angolul baby shower party, az ’50-es ’60-as években jelent meg Amerikában, és azóta is ott a legnépszerűbb. Európába csak az utolsó évtizedekben van jelen.

Mikor legyen a babaváró buli?

Általában a 8. hónapban tartják, ekkor a kismama még jól bírja magát és nem kell attól tartani, hogy a szülés váratlanul megindul, de már belátható közelségben van a gyermek születése.

Általában egy közeli barát feladata a buli megszervezése, amely lehet akár meglepetés buli is.

A babaváró buli játékok

A babaváró buli nem egy tipikus beszélgetős összejövetel, a kismama és társasága játékokkal szórakoztatják magukat, melyek szorosan köthetők a várandósság, szülés és a babával kapcsolatos témákhoz.

Rengeteg féle játék létezik, melyeket ezen az alkalmon játszhatunk. Legkedveltebbek talán a „kakis pelus játék”, a „ne mond ki, hogy baba” és a „bébiétel kóstolás”.

Bővebben a játékokról itt olvashatsz: babaváró buli játékok

Babaváró buli helyszín

A bulit érdemes előre megbeszélni a kismamával, hogy biztosak legyünk benne, hogy neki is megfelelő helyszínt választunk. Ez lehet a szervező lakása, a kismama lakása, egy kávézó, de ha az időjárás engedi akár kinti bulit is tarthatunk.

Még több érdekességet, ötletet és tanácsot itt olvashatsz: babaváró buli helyszínek

Babaváró buli dekoráció

Ha tudjátok a baba nemét, érdemes ebben az irányban elindul a színek terén. Lehet tematikus is, például a kismama kedvenc filmje alapján.

Figyelembe kell venni a helyszínt is. Kis lakásba nem jó a túl sok dekoráció.

Csodás babaváró buli dekorációs ötletekről itt inspirálódhatsz: babaváró buli dekorációk

Babaváró buli ételek

A babaváró bulikon nem az ételeké a főszerep, főleg azért nem, mert általában délutáni időpontokban tartják. Éppen ezért a buli ételei a falatkák, mártogatósok, úgynevezett finger-food ételek.

Ezek az ételek akár a dekoráció részét is képezhetik., ha jól vannak megválasztva.

Szuper babaváró bulira való ételekről bővebben itt olvashatsz: babaváró buli ételek

Babaváró buli ajándék

A babaváró buliba sem illik üres kézzel menni. Ha a kismama írt kelengyelistát, arról is választhatunk, de remek ötlet lehet egy pelenkatorta is, mellyel biztosan nem lőhetünk mellé, hiszen csupa hasznos dolgokból készülhet.

Az ajándékozásról, és ajándék ötletekről bővebben itt olvashatsz: babaváró buli ajándékok

Hasznos tanácsok:

  • beszéljük meg ki mit visz ajándékba, nehogy ugyanazt vigyük
  • a kismama válláról vegyünk le minden „terhet”, a buli megszervezésével (ha nem meglepetés buli lesz) kapcsolatban és a buli utáni se neki kelljen eltakarítania
  • pontosan írjuk össze a létszámot, és ehhez mérten válasszunk helyszínt, sok ember kis lakásban nem túl jó, de a kismamának se kelljen sokat utaznia
  • ha nem meglepetés buli lesz akkor kérjük meg a kismamát, hogy írjon egy kelengyelistát amiről válogathatunk ajándékot

Jó szórakozást kívánok a babaváró bulin!