Téli baba hálózsák

Azért, mert szuper alternatíva ha a picikénk nem viseli el a takarót, vagy 2 percenként lerúgja magáról az éjszakai „nagy futás” közben.

Milyen anyagból készült hálózsákot vegyek?

Mindenképp pamut anyagból készültet! Fontos, hogy bőrbarát anyagból készüljön. A téli hálózsák belső és külső anyaga is pamut jersey általában, a két réteg között pedig bélés található. Választásnál fontos szempont, hogy ne érezzük nehéznek a zsákot, hiszen ha mi annak érezzük akkor gyermekünk is annak fogja!

Milyen fazonú hálózsákot válasszak?

A választás nem egyszerű, sokféle közül választhatunk. Lehet olyan ami ujj nélküli „trikós” fazon, lehet ujjas, lehet cipzáros, lehet patentos, lehet kamáslis (állni-járni tudó kismanóknak).

Mindenképp praktikus ha alul nyitható, ezzel megkönnyítve az éjszakai pelenka cserét.

Néhány tipp a megfelelő téli baba hálózsák kiválasztásához:

Sokkal nagyobbat nem érdemes választani,mert elveszik benne  a csöppség  és rá tekeredhet éjszaka ami szintén nem jó. Maximum 1-2 mérettel válasszunk nagyobbat.

Sok helyen olvashatjuk a hálózsákok leírásában, hogy egy-egy milyen úgynevezett „tog-számmal” rendelkezik. A „tog-szám” egy európai hőosztályozási mértékegység. Minél melegebb a zsák, annál magasabb a „tog-száma”. A  télinek például 2.5-ös ( 18-20 fokos szobába ajánlják), a tavaszi-őszi hálózsáknak 1.5-ös (21-23 fokos szobahőmérsékletben ajánlják), a nyárié pedig 0.5-ös (24-27 fokos szobahőmérséklet esetén ajánlják).

+ Segítség, hogy hogyan öltöztessük a babát a hálózsák alá:

A végére pedig egy kis segítség, hogyan öltöztessük a babát a szoba hőmérsékletének megfelelően: