24 hetes terhesség

Ha eddig még nem  gondolkoztatok a néven, így, a félidőn túl már érdemes összeírni azokat amik tetszenek. Sok pár nehezen tud dűlőre jutni ebben a kérdésben. Épp ezért is jó, ha már időben elkezditek a válogatást a nevek között. Ha még nem derült ki a baba neme, akkor jó ha egyaránt válogattok a lány és fiú nevek között, így mire eljön az idő (hamar eltelik ez a pár hónap, mint hinnéd) már meg is találtátok a tökéletes nevet.

Ha szeretnétek babamozira (4D ultrahang) menni, akkor érdemes már időpontot kérned, mert a legjobb élményben a 25-28. terhességi hét között lesz részetek.

24 hetes terhességi tünetek:

Láttad már filmeken, ahogy a kismamák egy reklámon sírva fakadnak? Biztosan! Ez a legtöbb kismamával előfordul az erős hormonális változások miatt. De a babád mozgását is egyre jobban és egyre többször érzed, kezd valóságossá válni, hogy nemsokára a karodban tarthatod. És ez is kétség kívül a legtöbb kismamát megijesztheti.

24 hetes terhességi vizsgálatok:

A 24-28. terhességi hét között történik –a következő laborvizsgálat mellett- a terheléses vércukor vizsgálat is. Ez szűri ki a terhességi cukorbetegséget. Mindenképp kérdezz utána, kell-e neked vinni a vizsgálathoz szükséges glükózt. A vérvétel után kell meginnod 2 dl vízben feloldott glükózt, 2 órával később pedig újra vért vesznek. Erre a vizsgálatra jó ha viszel magaddal olvasni valót, esetleg egy jó beszélgető partnert, mert a várakozási idő elég hosszú.

24 hetes magzat:

A 24. héten a babád teljes testhossza  már 30 cm körül, és 500 gramm körüli a testsúlya.

Még mindig nagyon aktív, forgolódik, rugdos odabent, ehhez van még elég helye is, de lassan ahogy nő, egyre kisebb lesz a hely, és a magzatvíz mennyisége is csökkeni fog.

Feje a testéhez iszonyítva továbbra is nagyobb, a koponyacsontok még puhák. 

A baba már érzékeli ha fejjel lefelé fordul a pocakodban, mert a belső fülben található ívjáratok(ezek segítenek az egyensúlyozásban)  már teljesen kifejlődtek.

A fehérvérsejtek termelődése is megkezdődik.

A 24 hetes magzatnak még éretlen a tüdeje, és gyenge a légzőközpontja is.

Ha a babád most megszületne, már koraszülött (24-37. hétig koraszülött) lenne. Már képes lenne az életre a méhen kívül, de csak a koraszülött intenzív osztály speciális körülményei között. Ha valószínűsíthető, hogy a baba korababa lesz, az édesanya szteroid injekciót kap, mely segíti a tüdő érést.

Fontos dolog a 24 hetes terhességről:

Természetesen biztosat csak a nőgyógyászod tud mondani, cikkünk csak tájékoztató jellegű információkat tartalmaz!