Babaváró buli dekoráció

babaváró buli dekoráció

A babaváró buli dekorációjával kapcsolatban a legegyszerűbb irány, -ha tudjátok a születendő gyermek nemét-, ha a baba neméhez igazítjátok a színeket. Tehát ha kisfiú lesz akkor fiús színekkel (pl.: kék, barna, zöld, stb.) készíteni/vásárolni, ha kislány akkor lányos (pl.: rózsaszín, lila, barack, stb.) színekkel.

Ha nem tudjátok fiú lesz-e vagy lány, akkor használhattok semleges színeket, mint például a sárga, szürke.

Babaváró buli dekorációs ötletek

  • zászlófüzér
  • lufi
  • szék-, asztaldekoráció (színes szalagok)
  • baba nevének kezdőbetűje virágokból, szalvétából kirakva
  • poharak, tányérok díszítése (színes szalagok, mókás betűzők)
  • pelenkatorta is lehet egy dekorációs elem az asztalon
  • sőt, még az ételek is szolgálhatnak dekorációs elemként

Már itthon is lehet találni kifejezetten babaváró bulihoz dekorációs kellékeket, de még mindig a külföldi webshopokban van nagyobb választék.

Körülnézhettek külföldi oldalakon is, rengeteg olyan dekoráció van amit otthon ti is elkészíthettek. A dekorációt igazíthatjátok egy témához is, mint például a kismama kedvenc filmje, foglalkozása, vagy bármi amit szeret. Így igazán emlékezetes lehet.

Babaváró buli ételek

A babaváró bulik főszereplői nem az ételek, márcsak a délutáni időpont miatt sem(általában délután tartják).

Ilyenkor már inkább a falatkák, úgynevezett finger-food ételek a megfelelő választás. A lényeg, hogy ne legyenek nehezek az ételek. Jó választás az apró szendvicsek, muffinok (a dekorációhoz illő színű mázzal, díszítéssel), apró kekszek (babaláb, cumi formájúak).

+ Tipp

Ugyan a kismama nyilvánvalóan nem fog alkoholt fogyasztani, de a vendégek attól még fogyaszthatnak ilyen italokat (pl.: koktél, pezsgő), a lényeg, hogy ezek is könnyűek legyenek, ne akarjunk túl jó állapotba kerülni, ennek nem itt van a helye, arra ott volt a lánybúcsú. 😉 Szuper ötlet lehet, és nagyon kedves, ha elkészítjük a kismama kedvenc koktéljának alkoholmentes változatát.