Gender party játékok: Hogyan szervezz egy felejthetetlen bulit a babád nemének felfedésére?

A gender party egy olyan ünnepség, amikor a kismama és a kisapa együtt fedik fel a babájuk nemét a családjuknak és a barátaiknak. Ez egy nagyszerű alkalom, hogy megosszák az örömüket, és egy kis szórakozást csempésszenek a várandósság alatt. A gender party eredete az Egyesült Államokban keresendő, ahol az 1980-as években kezdtek elterjedni a 3D-s ultrahangok, amelyek lehetővé tették a babák nemének korai meghatározását. Azóta a gender party egyre népszerűbbé vált a világ számos országában, köztük Magyarországon is.

A gender party szervezése nem bonyolult, de igényel némi tervezést és kreativitást. Ha te is szeretnél egy felejthetetlen bulit rendezni a babád nemének felfedésére, akkor kövesd ezeket a lépéseket:

A gender party szervezésének lépései

 • Válassz időpontot. A legjobb időpont a gender party számára a várandósság 16. és 20. hete között van, amikor már biztosan megállapítható a baba neme, de még nem túl közel a szüléshez. Természetesen ez nem kőbe vésett szabály, ha korábban vagy később szeretnéd megtartani a bulit, az is rendben van.
 • Válassz helyszínt. A gender party helyszíne lehet a saját otthonod, egy barátodé, egy étterem, egy kávézó, egy park, vagy bármi, ami megfelel a vendégeid számának, a költségvetésednek és a hangulatodnak. Fontos, hogy legyen elég hely a játékokhoz, a dekorációhoz és a tortához, és hogy ne legyen túl zajos vagy zsúfolt.
 • Állítsd össze a vendéglistát. A gender party vendégei lehetnek a családtagjaid, a barátaid, a kollégáid, vagy bárki, akivel szeretnéd megosztani a babád nemét. Nem kell túl sok embert meghívni, a lényeg, hogy olyanok legyenek, akik örülnek neked és a babádnak, és akikkel jól érzed magad. Ha szeretnéd, kérhetsz plusz egy főt is a vendégeidtől, hogy még vidámabb legyen a hangulat.
 • Küldj ki meghívókat. A meghívókat akár online is elküldheted, például e-mailben, Facebookon vagy más közösségi oldalon, de ha szeretnél valami különlegesebbet, akkor készíthetsz papír alapú meghívókat is, amiket személyesen adhatsz át a vendégeidnek. A meghívókon tüntesd fel a gender party időpontját, helyszínét, dress code-ját (ha van), és azt, hogy a vendégeknek kell-e hozniuk valamit, például ajándékot, ételt, italt, stb. Ha szeretnéd, megkérheted a vendégeidet, hogy tippeljék meg a babád nemét, és hozzanak magukkal valamilyen kis jelképet, ami ezt kifejezi, például egy kék vagy rózsaszín karkötőt, sapkát, zoknit, stb.
 • Díszítsd fel a helyszínt. A gender party dekorációja lehet egyszerű vagy bonyolult, attól függően, hogy mennyire szeretnél kreatív lenni. A dekorációhoz használhatsz saját készítésű vagy boltban vásárolt díszeket, vagy akár bérelhetsz is valamit, például egy fotófalat, egy lufisort, egy óriásplakátot, stb.
 • Gondoskodj az ételről és az italról. A gender party étel- és italkínálata lehet egyszerű vagy bonyolult, attól függően, hogy mennyire szeretnél főzni vagy rendelni. A legfontosabb, hogy legyen valami, ami illik a buli témájához, például kék és rózsaszín színű ételek és italok, például torta, cupcake, puding, limonádé, koktél, stb. Ha szeretnéd, használhatsz más színeket is, például zöldet, sárgát, lilát, stb. vagy olyan ételeket és italokat, amik kapcsolódnak a babádhoz, például gyümölcsöket, zöldségeket, tejtermékeket, stb. Az étel- és italkínálatot összeállíthatod saját magad, vagy megrendelheted egy catering cégtől, egy cukrászdától, egy pizzériától, stb.
 • Válassz tortát. A gender party tortája a buli fénypontja, hiszen általában ez fogja elárulni a babád nemét. A torta lehet egyszerű vagy bonyolult, attól függően, hogy mennyire szeretnél kreatív lenni. A legfontosabb, hogy a torta belseje legyen kék vagy rózsaszín színű, attól függően, hogy fiút vagy lányt vársz, és hogy ez csak akkor derüljön ki, amikor felvágod a tortát. A torta külseje lehet bármilyen színű vagy mintázatú, ami tetszik neked, például fehér, csíkos, pöttyös, virágos, stb. A tortát elkészítheted saját magad, vagy megrendelheted egy cukrászdától, ahol kérheted, hogy titokban töltsék meg a tortát a megfelelő színű krémmel vagy lekvárral. Fontos, hogy a torta készítője ne árulja el a babád nemét senkinek, még neked sem, ha szeretnéd, hogy meglepetés legyen.
 • Válassz ajándékot. A gender party ajándéka egy kis figyelmesség, amit adhatsz a vendégeidnek, hogy megköszönd nekik, hogy eljöttek a bulidra, és hogy emlékezzenek rá. Az ajándék lehet egyszerű vagy bonyolult, attól függően, hogy mennyire szeretnéd meglepni őket. Íme néhány ötlet, hogy milyen ajándékot válassz:
 • Csoki vagy cukorka. Ez egy klasszikus és olcsó ajándék, amit mindenki szeret. Választhatsz olyan csokit vagy cukorkát, ami a babád nemével kapcsolatos színekben van, például rózsaszín vagy kék. Vagy választhatsz olyat, ami a babád nevével vagy monogramjával van díszítve. Csomagold be szépen, és tedd egy kosárba vagy egy tálra, hogy a vendégek elvihessék magukkal.
 • Kulcstartó vagy hűtőmágnes. Ez egy másik egyszerű és praktikus ajándék, amit a vendégek használhatnak a mindennapokban. Választhatsz olyan kulcstartót vagy hűtőmágnest, ami a babád nemével kapcsolatos formában vagy színben van, például egy kisfiú vagy egy kislány alakja, vagy egy cuki állatka. Vagy választhatsz olyat, ami a babád nevével vagy monogramjával van ellátva. Tedd egy kis tasakba vagy dobozba, és díszítsd egy szalaggal vagy egy matricával.
 • Fényképes ajándék. Ez egy személyesebb és kreatívabb ajándék, amivel megörvendeztetheted a vendégeidet. Választhatsz olyan fényképes ajándékot, ami a babád ultrahangos képét, a szüleid arcképét, vagy a családod egy közös fotóját tartalmazza. Az ajándék lehet például egy bögre, egy párna, egy kulacs, egy naptár, vagy egy puzzle. Rendeld meg online, vagy készítsd el magad, ha van hozzá eszközöd és időd.
 • Kézműves ajándék. Ez egy olyan ajándék, amit te magad készítesz el, és amivel kifejezheted a kreativitásodat és a szeretetedet. Választhatsz olyan kézműves ajándékot, ami a babád nemével kapcsolatos anyagból vagy díszítéssel van elkészítve, például egy plüssállat, egy sapka, egy takaró, vagy egy ékszer. Vagy választhatsz olyat, ami a babád nevével vagy monogramjával van hímzve, festve, vagy ragasztva. Szükséged lesz néhány alapanyagra, mint például szövet, gyapjú, gyöngy, vagy ragasztó, és néhány eszközre, mint például olló, tű, ecset, vagy ragasztópisztoly.

A gender party játékok kiválasztása

A gender party-n a játékok nemcsak szórakoztatóak, hanem segítenek abban is, hogy a vendégek jobban megismerjék egymást, és bevonódjanak a babád nemének felfedezésébe. Amikor kiválasztod a játékokat, figyelembe veheted a következő szempontokat:

 • A vendégek érdeklődése. Próbáld olyan játékokat választani, amik illeszkednek a vendégeid személyiségéhez, hobbihoz, humorhoz, stb. Ha például a vendégeid szeretnek kvízeket vagy rejtvényeket oldani, akkor olyan játékokat válassz, amik ezt igénylik, például találd ki a nemet, vagy tippelj a méretre. Ha viszont a vendégeid inkább kreatívak vagy művésziek, akkor olyan játékokat válassz, amik ezt tükrözik, például babanevek bingo.
 • A vendégek korosztálya. A játékoknak megfelelőnek kell lenniük a vendégeid életkorához, és nem szabad túl gyerekesnek vagy túl felnőttesnek lenniük. Ha például a vendégeid között vannak gyerekek, akkor olyan játékokat válassz, amik egyszerűek, vidámak, és nem tartalmaznak kényes vagy obszcén témákat, például babanevek bingo, vagy készítsd el a babád arcát. Ha viszont a vendégeid között csak felnőttek vannak, akkor olyan játékokat válassz, amik kihívást jelentenek, viccesek, és esetleg pikánsak is, például találd ki a nemet.
 • A vendégek száma. A játékoknak alkalmasnak kell lenniük a vendégeid létszámához, és nem szabad túl zsúfoltnak vagy túl üresnek lenniük. Ha például a vendégeid között sokan vannak, akkor olyan játékokat válassz, amik csoportosak, versengősek, és dinamikusak, például babanevek bingo, vagy találd ki a nemet. Ha viszont a vendégeid között kevesen vannak, akkor olyan játékokat válassz, amik egyéni, beszélgetős, és meghitté teszik a hangulatot, például tippelj a méretre, vagy készítsd el a babád arcát.
 • A játékok időtartama. A játékoknak illeszkedniük kell a gender party programjához, és nem szabad túl hosszúnak vagy túl rövidnek lenniük. Ha például a gender party-d csak egy órás, akkor olyan játékokat válassz, amik gyorsak, egyszerűek, és nem igényelnek sok előkészítést vagy utánrendezést, például találd ki a nemet, vagy tippelj a méretre. Ha viszont a gender party-d több órás, akkor olyan játékokat válassz, amik hosszabbak, bonyolultabbak, és több interakciót vagy kreativitást igényelnek, például babanevek bingo, vagy készítsd el a babád arcát.
 • A játékok nehézsége. A játékoknak kihívást kell jelenteniük a vendégeidnek, de nem szabad túl nehéznek vagy túl könnyűnek lenniük. Ha például a vendégeid között vannak olyanok, akik már tudják a babád nemét, akkor olyan játékokat válassz, amik nem erről szólnak, hanem más aspektusokról, például a babád nevéről, kinézetéről, születési dátumáról, stb. Ha viszont a vendégeid között senki sem tudja a babád nemét, akkor olyan játékokat válassz, amik ezt próbálják kitalálni, például találd ki a nemet, vagy tippelj a méretre.
 • A játékok költsége. A játékoknak bele kell férniük a gender party-d költségvetésébe, és nem szabad túl drágának vagy túl olcsónak lenniük. Ha például a gender party-d alacsony költségvetésű, akkor olyan játékokat válassz, amik nem igényelnek sok anyagot, eszközt, vagy díjat. Ha viszont a gender party-d magas költségvetésű, akkor olyan játékokat válassz, amik igényelnek ilyeneket, például babanevek bingo, vagy készítsd el a babád arcát.
 • A játékok szükséges eszközei. A játékoknak megfelelő eszközöket kell igényelniük, amiket könnyen beszerezhetsz, előkészíthetsz, és használhatsz. Ha például a gender party-d otthon tartod, akkor olyan játékokat válassz, amikhez elég a háztartásban megtalálható eszközök, például papír, ceruza, olló, ragasztó, stb. Ha viszont a gender party-d külső helyszínen tartod, akkor olyan játékokat válassz, amikhez nem kell sok eszköz, vagy amiket könnyen magaddal vihetsz, például kártya, dobókocka, lufi, stb.

Legnépszerűbb gender party játékok

A legnépszerűbb és legizgalmasabb gender party játékok listája Ha már eldöntötted, hogy milyen szempontok alapján választod ki a játékokat, akkor itt van egy lista a legnépszerűbb és legizgalmasabb gender party játékokról, amik közül válogathatsz. Ezek a játékok garantáltan jól szórakoztatják a vendégeidet, és emlékezetessé teszik a gender party-d.

 • Találd ki a nemet. Ez egy klasszikus és egyszerű játék, aminek a célja, hogy a vendégek megpróbálják kitalálni, hogy fiú vagy lány lesz-e a babád. A játékhoz szükséged lesz egy táblára vagy egy papírra, amire felírod a vendégeid nevét, és egy rózsaszín és egy kék filctollra vagy ceruzára. A játék menete a következő: Minden vendégnek meg kell tippelnie, hogy fiú vagy lány lesz-e a babád, és a tippjét fel kell írnia a táblára vagy a papírra a neve mellé, rózsaszín vagy kék színnel. A játék végén, amikor leleplezed a babád nemét, megnézed, hogy ki tippelt helyesen, és ki tévedett. A helyes tippelők között kisorsolhatsz egy kis ajándékot, például egy plüssállatot, egy kulcstartót, vagy egy csokit. A téves tippelők pedig kapnak egy vicces büntetést, például egy dalt elénekelni, vagy egy vicces pózban lefotózni magukat. A játék így nemcsak szórakoztató, hanem izgalmas is, hiszen senki sem tudja előre, hogy mi lesz a végeredmény.
 • Készítsd el a babád arcát. Ez egy kreatív és vicces játék, aminek a célja, hogy a vendégek elképzeljék, hogy milyen lesz a babád arca, és ezt meg is rajzolják. A játékhoz szükséged lesz egy nagy papírra, amire felrajzolsz egy kör alakú fejet, és több kisebb papírra, amikre különböző szemeket, orrokat, szájakat, füleket, hajakat, és egyéb arcjegyeket rajzolsz. A játék menete a következő: Minden vendégnek ki kell választania egy-egy kis papírt, amire egy arcjegy van rajzolva, és ezt rá kell ragasztania a nagy papírra, a fej megfelelő részére. A játék addig tart, amíg minden arcjegy fel nem kerül a fejre. A játék végén, amikor elkészül a babád arcképe, megnézed, hogy mennyire hasonlít rá valójában, és megmutatod a vendégeknek az ultrahangos képet. A vendégek között kisorsolhatsz egy kis ajándékot annak, aki a legjobban eltalálta a babád arcát, például egy plüssállatot, egy kulcstartót, vagy egy csokit. A játék így nemcsak szórakoztató, hanem megható is, hiszen mindenki kíváncsi arra, hogy milyen lesz a babád.
 • Tippelj a méretre. Ez egy izgalmas és humoros játék, aminek a célja, hogy a vendégek megpróbálják kitalálni, hogy milyen nagy a babád a pocakban, és hogy mennyit fogsz hízni a terhesség alatt. A játékhoz szükséged lesz egy mérőszalagra, egy papírra, és egy ceruzára. A játék menete a következő: Minden vendégnek meg kell tippelnie, hogy hány centiméter a babád hossza, és hány kiló a súlya, valamint hogy hány kilót fogsz felszedni a terhesség végére. A tippjeit fel kell írnia a papírra a neve mellé. A játék végén, amikor elárulod a babád valós méreteit, és a saját súlyodat, megnézed, hogy ki tippelt a legközelebb, és ki tévedett a legnagyobbat. A legjobb tippelők között kisorsolhatsz egy kis ajándékot, például egy plüssállatot, egy kulcstartót, vagy egy csokit. A legrosszabb tippelők pedig kapnak egy vicces büntetést, például egy dalt elénekelni, vagy egy vicces pózban lefotózni magukat. A játék így nemcsak szórakoztató, hanem tanulságos is, hiszen megtudhatod, hogy a vendégeid mennyire ismernek téged és a babádat.