Babaváró buli játékok

Egy babaváró buli nem csak a beszélgetésről szól, az a szokás, hogy a társaság játékokkal múlatja az időt, melyek szorosan kapcsolódnak a babához, várandóssághoz, szüléshez.

Most felsorolok pár játék ötletet, amikből biztosan találtok nektek tetszőt.

Babaváró buli játék ötletek

Tippelős játék:

Játszhatunk azonnali eredményre, és a legviccesebb, ha a tippek eredményét elrakjuk, és a gyermek születése után nézzük meg, ki nyert.

  • Ha a kismama nem tudja, vagy nem tette publikussá a gyermek nevét, megtippelhetjük, hogy fiú vagy lány születik.
  • Ha nem tudjuk a baba nevét, vagy több név van még versenyben, tippeljük meg, hogy fogják hívni.
  • Mindenki írja fel, hogy szerinte mikor fog megszületni a kisbaba. Aki a valós születési időhöz legközelebbi időpontot írta, az nyert.
  • Tippeljük meg a kismama has körfogatát.
  • Tippeljük meg a születendő gyermek súlyát, hosszát.

Bébiétel kóstolós játék:

Vásároljatok többféle gyümölcs- és zöldség pürét. Távolítsátok el a bébiételes üveg címkéjét.

Ha saját magad készíted, akkor betehetsz egy olyat is, ami biztos, hogy nem babaétel. Pl. rakhatsz bele fokhagymát.
Érdemes a bébiételeket megszámozni, hogy később egyértelműen azonosítani tudjátok, melyik micsoda.

Mindenki kóstolja meg az üvegben lévő ételeket, és írja fel egy papírra, hogy szerinte mit evett! A végén az üvegek sorszáma alapján tudjátok ellenőrizni, hogy ki hányat talált el.

Szókirakó:

Gyűjtsetek a várandóssággal, a kisbabával kapcsolatos szavakat, pl.: pelenka, cumisüveg, mellszívó, stb.
A szavak betűit keverjétek össze, és így írjátok fel egy papírra. Mindenki kapjon egy lapot, és találjátok ki milyen szavak lettek felírva.
Aki adott idő alatt a legtöbb szót kitalálja, az nyer.

Kakis pelus játék:

Szerezzetek egy pelenkát, és kenjétek be nutellával. Állítsatok be egy konyhai időzítőt( vagy egy csörgőórát) néhány percre, és kezdjétek el egymásnak adogatni a pelust. Akinek a kezében van a pelus, amikor az óra csörög az veszít. Találjatok ki valamilyen büntetést is amit ilyenkor végre kell hajtani.

Babafotós játék:

Minden meghívott hozzon magával egy gyerekkori fényképet, olyat, ahol még igazán kicsi. Tegyétek egy borítékba az összeset és mindenki húzzon egyet. Majd próbáljátok meg kitalálni, hogy ki látható a képen, majd azt is áruljátok el, hogy miből jöttetek rá.

Babatörténet:

Vegyél 10 papírdarabkát és írjál rá 5 pici babával kapcsolatos szót, mint például cumi, pelenkázótáska, pelenka, kiságy, popsi törlő és 5 olyan szót, ami nem babás, mint például traktor, körtefa, mosógép, madár, ablakpárkány. Egy történetet kell minden résztvevőnek írnia a szavak felhasználásával 5 perc alatt.

Kérdezd a mamát! :

Ossz ki tollakat és papírokat! Mindenki írjon le egy kérdést amit a mama kérdezhet, pl. „Hogyan mérjem meg a baba súlyát?”, vagy „Hogyan tudom átvinni az ágyamból a kiságyba?”. Ezután fordítsák le és adják át a papírt a baloldali szomszédjuknak. Mindenki írja le az eredeti kérdésére a választ a hátoldalra. Olvasd fel a kérdéseket és a feleleteket a lapok mindkét oldaláról.

Az anyaság árnyoldalai-bingó:

A bingó klasszikus szabályai szerint mindenkinek 4 x 4 szó szerepel a lapján, amelyekből véletlenszerűen húz a kismama. (Kialvatlanság, hasfájás, kakis pelenka, babasírás, stb.) Akinek először jön ki négy szó egymás mellett, az nyer.

Babaváró bulira játékos feladatok:

Ki ne mondd, hogy baba!:

A játék a babaváró buli teljes ideje alatt zajlódhat. Amikor megérkeznek a meghívottak, tűzz mindenki mellére egy biztostűt, és hívd fel a figyelmüket arra, hogy nem mondhatják ki azt a szót, hogy baba. Aki a vendégek közül mégis kimondja a tiltott szót és azt egy másik vendég észreveszi, megszerzi a vétkes biztostűjét. A végén az nyer, aki a legfigyelmesebb volt és a legtöbb biztostűt megszerezte. A nyertest akár egy apró ajándékkal is meglephetitek.

Verselős:

Gyűjtsünk össze gyerekverseket/énekeket, ahol a szöveget elkezdve, a kismamának be kell fejeznie a sorokat.

+ tipp:

A játékok nyereményeit úgy állítsuk össze, hogy az is inkább vicces, mint értékes legyen. (Pl. nyerhet egy első babalátogató zsetont, vagy egy cukor cumit,  egy pohár pezsgőt, stb, . Ha vesztest hirdetünk, akkor például.: fél lábon állva  ugrálja körbe a kismamát , vagy innia kell egy kis pohár tejet stb., társaság összetételétől is függ, milyenek legyenek a díjak)