30 hetes terhesség

Valószínűleg már sok mindent megvettetek a  kisbabádnak, megterveztétek, hogyan fog kinézni a babaszoba és  megrendeltétek a bútorokat is.

Hogy biztosan ne maradjon ki semmi, fusd át babakelengye listáinkat , melyekben össze vannak szedve a legszükségesebb ruhák, eszközök és kellékek, amelyekre az első hetekben – hónapokban szükségetek lesz.

Már most érdemes elkezdeni összekészítened a kórházi csomagokat is. Mind a babának, mind magadnak a kórházba és a szülőszobára.

30 hetes terhességi vizsgálatok:

30-32. hét között kerül sor az utolsó kötelező ultrahang vizsgálatra. A vizsgálatot végző szakember megnézi a magzat és a lepény állapotát, fekvését, a magzatvíz mennyiségét. A 30 hetes magzat számított méretei alapján pontosítják a várható szülés idejét, megbecsülik kisbabád várható születési súlyát.

30 hetes terhességi tünetek:

A terhesség utolsó harmadában a növekvő méh egyre jobban nyomja a hólyagot. Jó, ha a kismama sok vizet iszik és gyakran látogatja a mosdót, még ha ez fárasztó is,mert a rendszeres ürítés a húgyúti fertőzések kialakulásának esélyét is csökkenti.

30 hetes magzat:

Ebben az időszakban a magzatok mérete és súlya már nagyon eltérő lehet. 

A 30 hetes magzat, teljes hossza 42 cm körül van, súlya pedig majdnem 1500 gramm.

Az elkövetkezendő hetekben súlya nagyon sokat fog gyarapodni, hiszen a harmadik trimeszterben a magzat súlya megháromszorozódik.

A 30 hetes magzat már nem képes nagyokat bukfencezni a hely szűkössége miatt, inkább csak a lábaival és kezeivel kapálózik.

Megkülönbözteti a magas és mély hangokat, hallása egyre kifinomultabb. Ha  kezed a pocakodra teszed, a legtöbbször odabújik. A zsírszövet gyarapodásával egyre kevésbé tűnik ráncosnak A zsírszövet szerepet játszik a testhőmérséklet fenntartásában,. Egyre ritmusosabban mozgatja rekeszizmait, gyakorolja a légzőmozgást.

Fontos dolog a 30 hetes terhességről:

Természetesen biztosat csak a nőgyógyászod tud mondani, cikkünk csak tájékoztató jellegű információkat tartalmaz!