Miért a pelenkatorta a legjobb ajándék a babaneme bulira?

Ha meghívást kaptál egy babaneme bulira, akkor biztosan elgondolkodtál azon, hogy milyen ajándékot vigyél magaddal. A babaneme buli egy olyan összejövetel, ahol a kismama és a családja bejelenti a baba nemét, és megosztja az örömét a barátaival és a rokonaival. Egy ilyen alkalomra nemcsak szép, hanem praktikus ajándékot is illik vinni, hiszen a kismamának és a babának is hasznát veheti. De mi lehet az a tökéletes ajándék a babaneme bulira, amely mindkét kritériumnak megfelel? A válasz egyszerű: a pelenkatorta!

A pelenkatorta egy olyan ajándék, amely pelenkákból és különböző babás kellékekből áll, és tortaformára van alakítva. A pelenkatorta nemcsak egyedi és kreatív ajándék, amely megmutatja, hogy mennyire gondoltunk a kismamára és a babára, hanem tartalmazza a baba első hónapjaiban leginkább szükséges termékeket, például pelenkát, textilpelenkát, plédet, törlőkendőt, cumit, stb. A pelenkatorta könnyen szállítható és tárolható, nem foglal sok helyet, és nem kell aggódni, hogy megsérül vagy elromlik. A pelenkatorta alkalmas a baba nemének bejelentésére is, ha a díszítő elemek a baba nemének megfelelő színűek.

Ha szeretnél egy pelenkatortát ajándékozni a babaneme bulira, akkor van két lehetőséged: vagy saját magad készíted el, vagy rendelsz egyet egy webshopból. Ha az első mellett döntesz, akkor szükséged lesz néhány alapanyagra és eszközre, például:

 • Pelenkák (kb. 50-100 db, attól függően, hogy mekkora tortát szeretnél)
 • Gumiszalagok (a pelenkák összefogásához)
 • Ragasztópisztoly (a szalagok rögzítéséhez)
 • Kartonpapír (a torta alapjához)
 • Olló (a kartonpapír kivágásához)
 • Szalagok, masnik, csipkék, stb. (a torta díszítéséhez)
 • Babás kellékek (pl. törlőkendő, krém, cumi, cumisüveg, plüssállat, stb.)
 • Sok szabadidőre és kreativitásra.

A pelenkatorta elkészítésének lépései a következők:

 1. Vágj ki egy kör alakú kartonpapírt, amely a torta alapját fogja képezni. A kartonpapír átmérője legyen nagyobb, mint a pelenkák szélessége.
 2. Húzd szorosan össze a pelenkákat, és rögzítsd őket szalaggal. A pelenkák legyenek egyforma méretűek és formájúak.
 3. Rendezd el a pelenkákat kör alakban a kartonpapíron, úgy, hogy a pelenkák szélei a kartonpapír szélével legyenek párhuzamosak.
 4. Ismételd meg a 2. és a 3. lépést, de most kisebb átmérőjű köröket alakíts ki a pelenkákból, hogy létrejöjjenek a torta emeletei. A tortának annyi emelete legyen, amennyit szeretnél, de általában 2-3 emelet szokásos.
 5. Díszítsd a tortát szalagokkal, masnikkal, csipkékkel, stb., úgy, hogy eltakard a gumiszalagokat és a tűzéseket. A díszítő elemek legyenek harmonikusak egymással és a baba nemével.
 6. Helyezd el a babás kellékeket a tortán, úgy, hogy jól látszódjanak, és ne essenek le. A babás kellékek legyenek hasznosak és biztonságosak a baba számára.

Ha nincs időd vagy úgy gondolod nincs elég kézügyességed hogy saját magad készítsd el a pelenkatortát, akkor válassz egy megbízható webshopot, ahol rendelhetsz kész pelenkatortákat.

Itt számos különböző méretű, formájú, és stílusú pelenkatortát találhatsz, amelyek közül kiválaszthatod a neked legmegfelelőbbet. A webshop garantálja a gyors és biztonságos szállítást, valamint a minőségi termékeket.